Hyvät kisat

Moni maa ei saanut läheskään parhaita pelaajiaan Minskissä pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin. Silti Minskissä pelattiin oikein hyvät MM-kilpailut, paremmat kuin vuosiin.
Valko-Venäjä onnistui kisaisäntänä. MM-jääkiekko on suurin urheilutapahtuma, mikä maassa on järjestetty. Kaikesta näki, että järjestäjät olivat valmistautuneet hommiinsa vähintään yhtä hyvin kuin mukana olleet joukkueet.
Minsk teki myös MM-kisojen uuden ja ylivoimaisen yleisöennätyksen. Areenat täyttyivät pelistä toiseen ja tunnelma oli hieno. Yleisö nautti jääkiekosta, sen näki kyllä kaikesta. Helppo on veikata, että Minskin yleisöennätys kestää pitkään.
Toisaalta Valko-Venäjän kisat ja Minsk hämmensivät. Presidentti Lukashenko on diktaattori ja Valko-Venäjä Euroopan ainoa diktatuuri. Demokratialla ja Valko-Venäjällä ei ole yhteistä säveltä. Ihmisoikeuksiakin siellä kuulemma poljetaan ja sanan vapauskin on vähän sitä sun tätä. Kuolemanrangaistuskin on Valko-Venäjällä yhä täyttä totta
Voi olla, että pinnan alla Valko-Venäjällä kuohuu. Päältä kaikki näyttää kuitenkin kuin missä tahansa Itä-Euroopan suurkaupungissa.
Paikalliset ihmiset vaikuttavat tyytyväisiltä – ainakin turistin silmiin. He ovat ystävällisiä ja auttavaisia. He haluavat myös pitää kaupunkikuvan siistinä.
Suomen joukkue pelasi Minskissä erikoisen MM-kisan. Sen kortti kääntyi toisella kisaviikolla aina voiton puolelle. Suomi voitti Kazakstanin, kun piti voittaa. Sveitsin piti voittaa Latvia, jotta Suomi on pudotuspeleissä – ja Sveitsi voitti. Sen jälkeen Leijonat pudotti jatkosta Kanadan ja välierässä kaatui Tshekki. Kaikkien vaiheiden jälkeen Suomi oli finaalissa.
Suomalainen huippujääkiekkoilija on lajinsa ammattimies viimeisen päälle. Hän on sitoutunut ja pystyy puhaltamaan yhteen hiileen pelikavereidensa kanssa. Joukkueena pelaaminen on Suomen paras ase kisasta ja päävalmentajastakin toiseen.
Sekin on nähty, että Suomi on lätkässä lätkään. Leijonien pelit ovat seurattuja tapahtumia joka turnauksessa. Tulevaisuuskin näyttää hyvältä. Kasvamassa on nuoria ja lupaavia pelimiehen alkuja, jotka aikanaan ottavat vastuun myös maansa edustustehtävistä. Jääkiekon olotkin takaavat sen, että Suomi pysyy huipulla. Halliverkosto on Suomessa ilmeisesti lähes maailman paras.
Unohtaa ei sovi valmennusta. Koulutettuja jääkiekkovalmentajia riittää pienimpienkin juniorien joukkueisiin. Tältä ruohonjuuritasolta kaikki alkaa.
Eurooppalainen jääkiekkokausi on ohi, mutta uuden alkuun on vain lyhyt aika. Ja kesälläkin on spekuloitava, kuinka liigaseurat joukkueensa rakentavat.
Hämeenlinnassa suurin kiinnostus kohdistuu tietenkin HPK:hon. Minkälaisen joukkueen se ensi kauden liigaan saa.
Toistaiseksi Hämeenlinnassa on ollut vielä aika hiljaista. Lähtijöiden lista on paljon suurempi kuin tulijoiden. Jotenkin on tuntunut siltä, että Kerho on vielä lähtötelineissä, kun muut jo kiihdyttävät etukaarteeseen.
Hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen. Aikaa on ja pelaajia riittää. Kyllä heitä Kerhoonkin varmasti tulee – kunhan olisivat sitten oikeita vahvistuksia.

Kommentointi on suljettu.

css.php