Uskomaton juttu

Minskissähän menee kuin parhaassa elokuvassa. Vaikea alku on takana ja nyt ollaan jo kirkkaimman kruunun äärellä. Eipä tainnut kovin moni viime maanantaina – Leijonien alkusarjan jälkeen – uskoa, että sunnuntaina Suomi pelaa loppuottelussa.
Vastakkain on kaksi kovaa lätkämaata. Venäjä on mestari toissa vuodelta Helsingistä, kun Suomi juhli kultaa kolme vuotta sitten Bratislavassa.
Aika on kuitenkin ihan uusi. Suomen kultajoukkueesta ovat Minskissä mukana vain Jarkko Immonen ja Leo Komarov. Kaikilta muilta se arvokisojen kulta vielä puuttuu.
Loppuottelussa on vain yksi suosikki. Venäjä on saanut jalkeille taas lähes parhaan mahdollisen joukkueensa. Siltäkin on näyttänyt, että uuden päävalmentajan Oleg Znarokin äijämäinen tyyli sopii hyvin myös Venäjän tähtipelaajille. Kaiken muun lisäksi Venäjän maalivahtipelikin on ollut Minskissä hyvässä jamassa.
Suomella on kuitenkin hyvä historia Venäjää vastaan etenkin näistä isoista peleistä. Ei pitänyt Leijonien voittaa Venäjää Sotshissakaan ja kuinka kävikään.
Venäjällä on sunnuntai-iltana Minskin areenan pauhussa kaikki paineet. Suomen joukkue voi lähteä rennoin mielin toteuttamaan suurta unelmaansa.

Kommentointi on suljettu.

css.php