Vähän hinnoista

Muistan hyvin, kuinka viime ja toissa vuonna MM-kisoihin etenkin näistä entisen itäblokin maista tulleet toimittajat olivat pöyristyneitä Suomen ja etenkin Helsingin areenan hinnoista. Moni tulikin areenaan töihin kaupan kautta. Sieltä ostettiin murkinaa, jolla mentiin taas seuraavaan aamiaiseen.

Minskissä samojen heppujen ei tarvitse tulla töihin areenoihin kaupan kautta. Minskissä hinnat ovat nimittäin sopuisat.

Tässä vähän esimerkkejä:

Hotsi (ihan hyvä) hallissa 25 000 ruplaa eli noin 1,80 euroa. Tuoppi olutta saman verran.  Hampurilaisen saa noin kahdella eurolla. Lehdistökuppilan kahvista pulitat reilun euron, teen saat halvemmalla. Lätyn tapainen (sisällä kinkkua ja juustoa, aika pieni) maksaa 1,10.

Kaupungin ravintoloissa hintataso vaihtelee paikan mukaan. Katukahvilan terassilla voi kuitenkin istua ja nauttia 11 sentin teestä.

Hyvä pihvi tykötarpeineen hyvässä ravintolassa saattaa maksaa peräti 15 euroa. Lasagne heltiää kuitenkin jo reilulla vitosella.  Puolen litran oluttuopista  hyvä ravintola ottaa noin kolme euroa. Lasillinen talon viiniä maksaa vähän enemmän.

Bensalitran Minskistä saa kuulemma 70 sentillä. Lehdistöhotelli on ihan ok ja sieltä löytyy muun muassa parturi. Tukkansa saa leikattua noin seitsemällä eurolla.

 

Tshizhouka-areena hyvästeli MM-kisat torstaina. Lauantain välierät ja sunnuntain mitaliottelut pelataan Minskin areenassa.

Tshizhouka ei suomalaisille ehtinyt tulla kovin tutuksi, koska Leijonat piipahti siellä vain yhdessä ottelussa. Keskustasta Tshizhoukaan on selvästi pitempi matka kuin Minskin areenaan. Kilometreistä en tiedä, mutta bussimatka kesti 45 minuuttia.

Ja olivat turvatarkastuksetkin vuorokaudessa löystyneet. Torstainahan Tshizhoukassa pelattiin vain MM-jääkiekkoa ilman pressaa, kun keskiviikkoiltana siellä oli oikein presidentillinen ottelu. Jäällä kirmasi presidentti Lukashenko, jolla oli muun muassa oma vaihtopenkin oven avaaja.

Kommentointi on suljettu.

css.php