Taas hyvä tulos

Tällaisena päivänä on hienoa olla suomalainen!

Korpimaan Antilta tullut tekstari osuu nappiin. Näin on. Suomen voitto, yllättäväkin sellainen, tuntuu todella hyvältä.

Leijonien MM-turnaus Minskissä ei ole ollut läheskään pelkkää ruusuilla tanssia. Paskaa on joukkue saanut silmilleen niin kuin suomalaiseen urheiluperinteeseen kuuluu, kun ei aina hyvin mene.

Suomen joukkue pääsi alkusarjasta jatkoon vähän kuin koira veräjästä. Ei sillä nipulla pitänyt olla paljon jakoa Kanadaa vastaan. Peli on kuitenkin aina peliä, oikeastaan kuinka vaan voi mennä. Etenkin näissä pudotuspeleissä, kun pelataan yhdestä voitosta.

Olihan se kiikun kaakun –ottelu. Suomella oli puolellaan etenkin tuurit ja parempi maalivahti.  Kanadan Ben Scrivens oli epävarma, kun taas Pekka Rinne oli erinomainen.

Joka leijonaa on kuitenkin kehuttava sielukkaasta taistelusta. Ja tulihan taas esiin ratkaisijoitakin. Jori Lehterän sai saldokseen 0+3. Aika hyvin, kun Suomi tekee kolme maalia. Puolustuksen parhaiten liikkuva ja taitavin pelaaja Juuso Hietanen pelasi nyt saldolla 1+1, oikein hyvä. Olli Palola tempaisi tärkeän avausmaalin. Kiekko lähti lavasta kuin tykin suusta. Kannattaa ampua kun osaa.

Tärkeintä oli kuitenkin se puolustustaistelu. Kanada pyöri ja punnersi kulmissa, mutta maalinsa edustan Suomi sai pidettyä varmasti juuri niin kuin oli suunniteltu. Purjeessahan Leijonat ajoittain oli, mutta hällä väliä, kun voitto tulee.

Leijonien arvokisan tulos on taas hyvä. Erkka Westerlundin kausi päävalmentajana on ollut menestys. Olympiapronssi ja EHT:n ylivoimainen voitto ovat jo taskussa. MM-kisoissa on päästy jo kiinni mitalin syrjään. Kaikki on auki ja viikonloppu toivoa täynnä.

Leijonat on MM-kisoissa neljännen kerran peräkkäin mitalipeleissä ja neljän parhaan joukossa. Edellisen kerran Suomi jäi puolivälieriin Saksassa 2010. Silloin Leijonat pysähtyi Tshekkiin rankkarikisassa – ja Tshekki oli neljä päivää myöhemmin maailmanmestari.

Lauantain välierässä Suomella on vastassa taas Tshekki. Siinä pelissä ei ole suosikkia. Suomi voi vallan hyvin voittaa, mutta voi se hävitäkin.

Se on ainakin saletti, että lauantai on huima urheilupäivä. On lätkän MM-välieriä, on Madridin joukkueiden välinen futiksen Mestarien liigan finaali, on Monacon formulakisan aika-ajoa ja vaikka mitä. Ja ulkona Suomessa silloin kuulemma kunnon helle niin kuin täällä Minskissäkin. Yrittäkääpä ehtiä vähän itsekin ulkoilemaan kaiken telkkarista tulevan huippu-urheiluviihteen välissä.

Kommentointi on suljettu.

css.php