Tuomareista paljon puhetta

Ei ole mennyt Minskin MM-kilpailuissa tuomaritoiminta putkeen. Erotuomarit ovat tehneet virheitä pelistä toiseen. Valitettavasti jotkut tuomiot ovat olleet ratkaisevia jopa lopputulokselle.

Vaikea on sanoa, mistä tämä kaikki johtuu. Virheitä tietysti sattuu ja siedettävähän ne on. Nyt on kuitenkin sellainen tunne, että näissä kisoissa erotuomarit ovat olleet enemmän framilla kuin ennen.

Suomen joukkue sekä kärsi että hyötyi tuomarivirheistä alkusarjassa. Eli kai ne koko lailla tasan menivät.

Latvia oli maanantaina suurin kärsijä. Sen tasoutusmaali hylättiin suotta. Ehkä maali olisi hyväksytty, jos vastassa olisi ollut joku muu joukkue kuin Valko-Venäjä.

Ovatko tuomarit jääneet vähän pelin ulkopuolelle tahtomattaankin? Onko tuomarikoulutus ajan tasalla? Hakeutuuko tuomaritoimintaan riittävästi sopivia tyyppejä? Kaikenlaisia kysymyksiä voi näistä heitellä.

Leijonat pääsi kuin pääsikin puolivälieriin, joten kaikki on yhä mahdollista. Rimaa hipoen pudotuspeleihin mentiin, mutta nyt ei ole enää kuin voitettavaa. Suomen joukkue saa pelata paineitta torstaina Kanadaa vastaan kello 20 alkavassa ottelussa.

Totta kai Kanada on suosikki siinä ottelussa. Ei se kuitenkaan ylivertainen joukkue ole Leijonien rinnalla. Odotettavissa lienee tasainen ottelu. Sellaisiahan Suomi tuppaa aina pelaamaan.

Leijonat vaihtoi areenaa alkusarjan jälkeen. Puolivälierä pelataan Tshizhovka-areenassa, joka on myös hieno huippu-urheilun tyyssija. Pelaajille muutto on vain kiva piriste. Joukkueen huolto saa paiskoa hommia olan takaa, että Tshizhovkassa kaikki on kunnossa pelaajille ja valmennukselle.

Tämä Tshizhovka on muuten kaupunginosa Minskissä.

Valko-Venäjä jäi lohkossaan kolmanneksi, mutta se sai jäädä Minskin areenaan. Vastaansa kisojen kotijoukkue saa Tshizhovkasta Minskin areenaan muuttavan Ruotsin. Ruotsalaiset joutuvat kovaan testiin, jonka kuitenkin todennäköisesti selvittävät.
Kiikun kaakun puolivälieräpari on Yhdysvallat-Tshekki. Voi mennä kuinka vaan.

Venäjä jatkaa puolestaan voittotahtiaan. Ranska on ollut näissä kisoissa iloinen yllättäjä, mutta nyt nousee tie pystyyn.

Kommentointi on suljettu.

css.php