Minsk tekee ennätyksen

Voi olla, että Minskin MM-jääkiekkoilusta jää karvas maku suomalaiseen suuhun. Silti siellä pelataan nyt erittäin hyvää MM-turnausta.

Maanantaina kisojen kehujiin liittyivät kansainvälisen lätkäliiton puheenjohtaja Rene Fasel ja pääsihteeri Horst Lichtner. Valko-Venäjän liiton puheenjohtaja ja näiden MM-kisojen järjestelytoimikunnan vetäjä Evgeni Vorsin kuunteli superlatiivejä pokkana, mutta silti suu muikeana.

Tottahan on, että Minskin kaksi areenaa ovat loistavia paikkoja mille tahansa palloilulajille, toki myös jääkiekolle. Totta on sekin, että katsomot täyttyvät pelistä toiseen ja tunnelma on parasta A-luokkaa.

Jo nyt lienee selvä juttu, että Minsk tekee MM-kisojen uuden yleisöennätyksen. Entinen on vuodelta 2004 Tshekin kisoista. Silloin katsojia oli yhteensä 552 097.

Ennen alkusarjan maanantain pelejä Minskin kisoja on seurannut paikan päällä yli 432 000 katsojaa. Se on kyllä armottoman kova luku olympiavuonna pelattavassa turnauksessa. Ei ole mikään ihme, että MM-jääkiekko järjestetään vuosittain.

Muista maistakin on Valko-Venäjälle matkustanut paljon kisaturisteja – eniten Venäjältä, Latviasta ja Slovakiasta. Suomestakin on kelpo määrä kisaturisteja Minskissä. Kaikkiaan Valko-Venäjän ulkopuolelle on myyty pääsylippuja 75 000.

Kisojen lehdistötilaisuudet eivät ole järin lyhyitä. Etenkin paikallisilla toimittajilla piisaa kaikennäköisiä kysymyksiä. Yhdysvaltojen joukkueen päävalmentaja Peter Laviolette ja Leijonien Erkka Westerlund saivat maanantain pelin jälkeen vastata tällaiseenkin kysymykseen: oletteko ostanut Minskistä matkamuistoja.

Laviolette ei ole. Hän on Minskissä kuulemma ihan vaan töissä. Westerlund on ollut ostoksilla. Hän on ostanut vyön.

MM-kisoissa median turvatarkastukset pysyvät tiukkana. Median edustajatkin käydään kahdesti läpi ennen kuin sisälle areenaan on asiaa. Herra Vorsin kuitenkin muistutti, että kaikkein oleellisinta kisoissa on kaikkien läsnä olevien turvallisuus. Eikä siinä mitään pahaa ole.

Minskissä keli kuumenee ja kohta ovat edessä ratkaisupelitkin. Saapa nähdä, onko Suomen joukkue niissä karkeloissa mukana.

Pudotuspelien ulkopuolelle jääminen olisi tietysti kova pettymys. Niin ei ole ennen käynyt. Maansuruun ei kannata kuitenkaan vaipua. Kysehän on vain jääkiekosta ja MM-kisat pelataan seuraavan kerran vuoden päästä – silloin Tshekissä, Prahassa ja Ostravassa.

Kommentti artikkeliin “Minsk tekee ennätyksen”
  1. avatar kepponen sanoo:

    Kun on lukenut juttuja Valko-Venäjän rautaisesta kurista, niin jää vain ihmettelemään kuinka moni katsojista on paikalla vapaaehtoisesti ja kuinka moni on todella maksanut pääsylipusta ?
    Kun jääkiekko on tulosurheilua, niin ihmettelen sitä ylistystä mitä Suomen jääkiekkojoukkue on kisoissa saanut. Suomi on juttujen mukaan pelannut hyvin. Nyt on kyllä pahanlaisesti sekoitettu taitoluistelu ja jääkiekko vai onko Suomen jääkiekkoihmisten tarkoitus jatkossa tuoda mukaan pisteet joita joukkueille annetaan ” taiteellisesta vaikutelmasta”

    Seppo Koskenranta

css.php