Kaikki hyvin Minskissä

Reilun tunnin lento Helsingistä ja olet Minskissä. Lentokentällä kaikki muodollisuudet menevät paljon pelättyä nopeammin ja pian olet jo taksissa kohti hotelli Belarusia – kisojen virallista mediahotellia.

Ihmisten ystävällisyys yllättää. Kaikki ovat avuliaita. Ja rahaa on taskussa yli kaksi miljoonaa paikallisena valuuttana. Miljonäärinä ei tunnu sen kummemmalta – mitä nyt kurssin funtsimisessa riittää pähkäiltävää.

Turvatarkastukset areenan ulkoalueelle pääsyyn ovat tiukat mutta silti leppoisat. Lehtimiehillä toinen turvatarkastus on areenan ovella. Turvamiehet katsovat, että läppäri on oikeasti läppäri eikä mikään muu.

Suomi pelasi perjantai-iltana Sveitsiä vastaan. Ja halli oli taas melkein täynnä ja tunnelma erinomainen. Tässä on vissi ero aikaisempiin kisoihin. Minskissä katsojat täyttävät hallin joka pelissä, eivät vain omaan joukkueensa kamppailuissa.

Suomalaisia Minskin kisoissa on perinteiseen MM-tyyliin paljon. Silti Leijonat ei ole näissä kisoissa ollut kertaakaan se suositumpi joukkue. Valkovenäläisetkin kannustivat Sveitsiä, toki antoivat aplodit myös suomalaisten hyville suorituksille.

Voi olla, että tämä johtuu siitä, että Suomi koetaan Valko-Venäjän kovaksi kilpailijaksi taistossa puolivälieräpaikoista. Sinne nimittäin Valko-Venäjä aikoo mennä niin kuin toki Suomikin. Keskinäisessä pelissä Leijonat otti kotijoukkueesta joka tapauksessa maukkaan voiton.

Tuttuja kasvojakin näkyi areenan käytävillä ja Hämeenlinnallakin oli vankka edustus. Peliä seurasivat samassa ryhmässä muun muassa HPK:n kunniapuheenjohtaja ja liiton valtuuskunnan puheenjohtaja Harri Lintumäki Ulla-vaimonsa kanssa, Kerhon nykyinen puheenjohtaja Heikki Hietanen, Kevan varatoimitusjohtaja Tapani Hellsten. Vielä viime kaudella Leijonia luotsannut Jukka Jalonen oli nyt katsomon puolella Sari-vaimonsa kanssa.  Leijonien luottopakin Juuso Hietasen isä Juha seurasi peliä Seppo Pellikan ja Hannu-Pekka Luoman kanssa.

Kaikenlaista ehdittiin höpötellä. Muun muassa kovasti moni hämmästeli sitä, kuinka Kerho päästi Robert Leinon HIFK:n leipiin. Luulisi, että omista ja lahjakkaista kavereista kannattaisi pitää kiinni kynsin hampain.

Sveitsi-ottelussa Suomen peli suli kolmannessa erässä. Ennen Sveitsiläisten kavennusta, peli oli Leijonien hanskassa. Sitten kaikki kääntyi ja lopulta kahteenkin pisteeseen on oltava tyytyväinen. Tällainen sulaminen kertoo ennen muuta joukkueen kokemattomuudesta.  Arvokisakokemusta joukkueessa on aika vähän.

Lauantaina Suomi oli joukkuekuvassa ja sen jälkeen porukalla oli lyhyet treenit.  Hämeenlinnan miesten Hietasen Juuson, Brusinin Karin ja Sulinin Juhan kanssa juteltiin. Hyvin on heillä mennyt Minskissä – paitsi Jullilla. Häneltä lähti liian kovassa valossa näkö ja sairaalassakin piti käydä. Julli voi kuitenkin nyt ihan hyvin.

Leijonat jatkaa kisapelejään sunnuntaina. Vastassa on Yhdysvallat, jolla on kangerrellut etenkin maalivahtipeli. Ja taas on paljon pelissä. Kuulemma taas on pakko voittaa.

Kommentointi on suljettu.

css.php