Tiukkaa on MM-kisoissa

Ei päässyt Suomi helpolla torstai-iltana Minskin areenassa. Valko-Venäjä antoi äärimmäisen kovan vastuksen kotiyleisönsä huumassa.

Onneksi jääkiekko ei ole arvostelulaji. Se voittaa, kumpi tekee enemmän maaleja. Suomen peli ei ollut välttämättä kaikkein kauneinta jääkiekkoa – ei se silmiä paljon hivellyt. Taistelu oli kuitenkin kympin arvoista. Leijonat puolusti erinomaisesti. Tahtoa oli ja loistava maalivahti ynnä Petri Kontiola. Tämä kolminaisuus oli voiton takeena.

Pekka Rinne on ottanut Leijonien ykkösvahdin paikan vakuuttavasti. Hän on torjunut nyt kaksi peräkkäistä ottelua päästämättä maaliakaan. Rinteen huippupeliä ja varmuutta Minskin kisojen Suomi tarvitseekin, jos se haluaa voittaa.

Jotkut älypäät ovat soimanneet Suomen puolustuspelaamista, vaikka ei siinä mitään suurta vikaa ole ollut. Puolustaminen on asennepelaamista, ja kyllä joka leijonalla asenne on kohdallaan. Repiminen ja rikkominen – vastustajan aseettomaksi puolustaminen – on toisaalta aina helpompaa kuin rakentaminen. Eli puolustaminen on nimenomaan tahdon asia. Hyökkääminen vaatii vähän muutakin silmää.

Sitäkin silmää Suomen pelaajilla on, etenkin Kontiolalla ja hänen adjutantillaan Jori Lehterällä. Heidän peliään leimaa luovuus, joka on huippukiekkoilussa jäämässä aina vaan harvinaisemmaksi luonnonvaraksi. Onneksi he ovat Leijonissa.

Suomi jatkaa Minskissä heti perjantaina. Vastassa on Sveitsi, joka on tähän saakka alisuorittanut. Sveitsillä on kuitenkin erittäin hyvä joukkue. Kannattaa katsoa sillä silmällä herroja nimeltään Josi ja Brunner. He ovat NHL:ssäkin huipputekijöitä.

Leijonien riveihin liittyi torstai-iltana Erik Haula. Ässien kasvatti lähti Yhdysvaltoihin nuorena ja pääsi yliopistosarjasta NHL-ammattilaiseksi. Haula pelasi hyvän tulokaskauden NHL:ssä, ja hän oli yksi Minnesota Wildin parhaista hyökkääjistä pudotuspeleissä.

Uskon, että Haula aloittaa kisat laiturina Olli Jokisen rinnalla. Haulalla on luisteluvoimaa ja halua ratkaista. Hän voi herättää myös Jokisen parhaimmilleen.

Minskissä pelataan hienoa lätkäkisaa. Yleisöä riittää ja tunnelma on katossa. Ja pelit ovat tasaisia. Ei ole enää sellaisia heittopusseja kuin joskus ennen. Kun vielä tuomarit pääsisivät pelien tasolle, niin hyvä tulee. Tuomarien työskentely on ollut jopa käsittämättömän linjatonta ja epäoikeudenmukaista.

Meikäläinen lähtee Minskiin perjantaina. Tarkoitus on puhua syvällisiä kiekkoilusta heti perjantai-iltana Sveitsi-pelin jälkeen tuttujen sankarien kanssa. Näistä seuraavassa blogissa lauantaina.
Timo Lainesalo

Kommentointi on suljettu.

css.php