Ei syytä paniikkiin

Suomi hävisi kaksi ensimmäistä jääkiekon MM-kisojen otteluaan ja moni paineli jo paniikkinappulaa.
Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen. Leijonat kellisti Saksan ja sormen voi taas ottaa pois siltä nappulalta ja odottaa seuraavaa tilaisuutta.
MM-kisojen alkusarjassa joka joukkue pelaa seitsemän ottelua. Suomi ei ole päässyt Minskin alkusarjassa vielä edes puoliväliin. Kaikki on auki. Suomen joukkue voi palata Valko-Venäjältä kansallissankarina – tai pahimmassa tapauksessa liki petturina.
Näinhän se Suomen tapauksessa MM-lätkässä on: mestaruus on torit täyttävä täysosuma ja kevään karnevaalihuipennus. Himmeämpi mitali on erittäinkin hyvä saavutus. Neljäs sijakin menettelee, on päästy kuitenkin mitalipeleihin. Sijat 5-8 ovat pettymys, joka pystytään kuitenkin nielemään. Puolivälierien ulkopuolelle jääminen on raaka pettymys. Syyllisiäkin taas etsitään. Lohkon viimeinen sija ja putoaminen – ei sellaista kukaan edes ajattele, sehän olisi katastrofi.
Kolmesta pelaamastaan ottelusta Suomi pelasi yhden huonosti ja hävisi sen Latvialle. Tosin Latvia oli siinä pelissä jopa yllättävän hyvä.
Venäjällekin Suomi hävisi, mutta eihän se suuri yllätys ole. Venäjällä on Minskissä huippujoukkue. Se tuskin häviää yhtään peliä alkusarjassa. Kovimmat kantonsa- Sveitsin, Suomen ja Yhdysvallat – Venäjä on jo kyntänyt.
Leijonilla ei ole näissä MM-kisoissa läheskään parasta joukkuetta. Kovin moni pelaaja kieltäytyi, sitten on loukkaantuneita. Kieltäytymisen ymmärtää pelaajalta, joka on kauden aikana kolhuja kokenut ja jo melkein kaiken saanut, siis kokeneelta pelimieheltä. Nuoren pelaajan kieltäytyminen menee yli ymmärryksen. MM-kisoissa on pelaajan aina hyvä antaa takaisin Leijonille, mitä hän on sieltä saanut eri EHT-turnauksissa tai kisoissa. Ja se on hyväpalkkainen työpaikka esimerkiksi KHL:ssä.
Minskissä on muuten kaikki kuulemma mennyt ihan hyvin. Näin vastaili puhelimeen Rautiaisen Pekka, joka on MM-kisoissa ottamassa taas mainioita kuvia.
Meikäläinen pakkaa laukun perjantaina ja siitä sitten Valko-Venäjän lentoyhtiön koneella Minskiin. Olisi oikein kiva, että alkusarjan viime peleissään Yhdysvaltoja ja Kazakstania vastaan Leijonat taistelisi lohkonsa kärkisijoista – tai menisi nyt ainakin puoplivälieriin. Jos käy kylämät, Minskin reisssustahan tulee koko lailla turha.

Kommentointi on suljettu.

css.php